Stijging minimumloon met ruim 10 procent

 • Stijging minimumloon met ruim 10 procent

  23/09/2022

  Het kabinet heeft op Prinsjesdag een aantal maatregelen aangekondigd. Een maatregel waar al een tijdje over gesproken werd, is dat het minimumloon per 1 januari 2023 met 10,15 procent stijgt. Dat is inclusief de gebruikelijke indexatie. Het moet de koopkracht van werknemers met lagere inkomens versterken. De AOW en de bijstand en de bestaande loongerelateerde uitkeringen (WIA, WAO, WW, ZW en verlofregelingen) gaan ook met deze 10,15 procent omhoog. De maatregel moet naast het koopkrachteffect werken aantrekkelijker maken. De stijging van het minimumloon is veel hoger dan de eerder geplande verhoging van in totaal 7,5 procent over drie jaar.

  Verder komt er per 1 januari 2024 een wettelijk minimumuurloon op basis van een 36-urige werkweek.

  Dit kan mogelijk positief effect gaan hebben op jouw salaris. Hoe precies, is nu nog niet bekend. 

  Let op! De wetsaanpassing minimumloon, moet eerst nog door de Eerste en Tweede kamer voor het Wet is. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.